KAKURU Jewelry
FREE SHIPPING TO GREECE
FREE SHIPPING TO EUROPE FOR ORDERS OVER 200€
FREE SHIPPING FOR INTERNATIONAL ORDERS OVER 350€

Οδηγίες Φροντίδας Κοσμημάτων

Κάθε ένα κομμάτι της συλλογής κοσμημάτων του KAKURU παράγεται και συναρμολογείται στο εργαστήριό μας με όλη μας τη φροντίδα. Θα θέλαμε να μπορείτε να φοράτε τα δικά σας KAKURU για πάντα!

Για να κρατήσουν τα κοσμήματά σας για μια ολόκληρη ζωή, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες φροντίδας.

 

 


Ασήμι 925


Για την κατασκευή των κοσμημάτων μας, χρησιμοποιούμε Ασήμι 925. Η επακόλουθη επιμετάλλωση, εκτός του ότι προλαμβάνει την οξείδωσή τους, μας δίνει και τη δυνατότητα να τους δώσουμε το χρώμα που θέλουμε. Για να πετύχουμε λευκή ή μαύρη απόχρωση, χρησιμοποιούμε ρόδιο ή μαύρο ρόδιο, αντίστοιχα. Το ρόδιο είναι ένα από τα ακριβότερα πολύτιμα μέταλλα, λόγω της σπανιότητάς του. Για τα επίχρυσα κοσμήματα, εφαρμόζουμε μία παχιά στρώση από κίτρινο χρυσό Κ21-24 ή ροζ χρυσό Κ18, προσδίδοντάς τους περισσότερη ανθεκτικότητα και λάμψη. • Τα επιμεταλλωμένα κοσμήματα με τον καιρό «μαυρίζουν» και η επιμετάλλωσή τους ξεθωριάζει. Το «μαύρισμα» είναι αποτέλεσμα της οξείδωσης που προκαλείται από την αλληλεπίδραση του χρυσού, του ροζ χρυσού και του μαύρου ροδίου με ορισμένα στοιχεία όπως το οξυγόνο ή το θείο, καθώς και με ορισμένα οξέα.
 • Είναι καλό να αφαιρείτε όλα τα επιμεταλλωμένα κοσμήματα πριν το ντους και κατά την εφαρμογή ενυδατικής λοσιόν, μακιγιάζ, σπρέι για τα μαλλιά, κρέμας χεριών, αντισηπτικών και αρώματος.
 • Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύετε τα κοσμήματά σας από το μαύρισμα και τη θαμπάδα είναι να τα αποθηκεύετε σε μαλακά πουγκιά ή σε κουτάκια με λωρίδα προστασίας από την οξείδωση, όπως η συσκευασίες του KAKURU. Είναι καλό να φυλάσσετε τα κοσμήματά σας ξεχωριστά, για να αποφεύγεται η τριβή μεταξύ τους.
 • Τοποθετήστε τα κρεμαστά στοιχεία μέσα στο πουγκί κι αφήστε το κούμπωμα έξω, για να μη μπλέκεται.
 • Ένας εύκολος τρόπος να τα καθαρίσετε στο σπίτι και να αποκαταστήσετε τη γυαλάδα τους είναι να τα βυθίσετε σε ένα γυάλινο δοχείο με χλιαρό νερό και απαλό υγρό σαπούνι – ιδανικά όχι αρωματικό ή αντιβακτηριακό – για λίγα δευτερόλεπτα, και μετά να τα ξεπλύνετε και να τα σκουπίσετε απαλά με ένα καθαρό πανί ώσπου να στεγνώσουν. Μη χρησιμοποιείτε χημικά γυαλιστικά διότι αλλοιώνουν την επιμετάλλωση.
 • Μην φοράτε ποτέ κοσμήματα κατά την κολύμβηση, καθώς το χλώριο στις πισίνες και το θαλασσινό νερό μπορούν να προκαλέσουν ζημιές σε όλα τα μέταλλα.
 • Αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα κατά τη διάρκεια οικιακών ή κηπουρικών εργασιών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
 • Προστατεύετε πάντα τα κοσμήματά σας από δυνατά χτυπήματα, γδαρσίματα, χημικά, έκθεση σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και θερμότητα/κρύο.

 

 


Χρύσος Κ14/ Κ18


Ο χρυσός είναι ένα πολύτιμο μέταλλο το οποίο δε θα οξειδωθεί ούτε θα αποχρωματιστεί. • Είναι καλό να αφαιρείτε όλα τα κοσμήματα πριν το ντους και κατά την εφαρμογή ενυδατικής λοσιόν, μακιγιάζ, σπρέι για τα μαλλιά, κρέμας χεριών, αντισηπτικών και αρώματος.
 • Αποθηκεύετε τα κοσμήματα σε μαλακά πουγκιά ή σε ειδικά κουτιά. Είναι καλό να φυλάσσετε τα κοσμήματά σας ξεχωριστά, για να αποφεύγεται η τριβή μεταξύ τους.
 • Τοποθετήστε τα κρεμαστά στοιχεία μέσα στο πουγκί κι αφήστε το κούμπωμα έξω, για να μη μπλέκεται.Ξύλο ελιάς


Το ξύλο ελιάς που χρησιμοποιούμε είναι ηθικής προέλευσης, και το προμηθευόμαστε από τη Σπάρτη της Λακωνίας. Το βιώσιμο ξύλο ελιάς προέρχεται από ελαιόδεντρα που δεν παράγουν πια καρπό και ανανεώνονται συνεχώς. • Είναι καλό να αφαιρείτε όλα τα επιμεταλλωμένα κοσμήματα πριν το ντους και κατά την εφαρμογή ενυδατικής λοσιόν, μακιγιάζ, σπρέι για τα μαλλιά, κρέμας χεριών, αντισηπτικών και αρώματος.
 • Αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα κατά τη διάρκεια οικιακών ή κηπουρικών εργασιών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
 • Προστατεύετε πάντα τα κοσμήματά σας από δυνατά χτυπήματα, γδαρσίματα, χημικά, έκθεση σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και θερμότητα/κρύο.
 • Για να διατηρήσετε τα ξύλινα στοιχεία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πάρτε ένα σφουγγαράκι και τρίψτε απαλά το ξύλο στα κοσμήματά σας για να απομακρύνετε ίχνη σκόνης ή βρωμιάς από την επιφάνειά του. Βουτήξτε την άκρη ενός πανιού σε ελαιόλαδο – μια πολύ μικρή ποσότητα αρκεί! – και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια του ξύλου. Μετά, με μια στεγνή άκρη του πανιού, γυαλίστε το ξύλο, κι αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες. Το ξύλο στα κοσμήματά σας θα είναι πάλι γυαλιστερό και λαμπερό σαν καινούργιο!

 

 


Ημιπολύτιμοι Λίθοι


Χρησιμοποιούμε μια ποικιλία ημιπολύτιμων λίθων στα κοσμήματά μας. Όλες οι πέτρες κόβονται στο χέρι και διαμορφώνονται σύμφωνα με τα σχέδιά μας. • Οι πέτρες δεν τα πάνε καλά με το νερό και τα χημικά, και κινδυνεύουν να φθαρούν ή ακόμα και να σπάσουν αν τα κοσμήματα πέσουν κάτω. Παρακαλούμε να τις φροντίζετε ιδιαιτέρως!
 • Αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα κατά τη διάρκεια οικιακών ή κηπουρικών εργασιών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
 • Ορισμένες πέτρες χάνουν τη ζωντάνια των χρωμάτων και τη γυαλάδα τους από εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο.