KAKURU Jewelry
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 350€

Συνεργασία της KAKURU Jewelry με την EL GRECO shoes

Collaboration between the brands KAKURU Jewelry and EL GRECO shoes

Η Ελίνα Κακούρου και ο Δημήτρης Πατσιούρης ανήκουν στην κατηγορία ανθρώπων που αποφάσισαν να κάνουν το πάθος τους επάγγελμα. Και οι δύο ως γνήσιοι δεξιοτέχνες, χρησιμοποιούν καθημερινά τα χέρια, την καρδιά και το μυαλό τους. Η ένωση όλων αυτών τους οδηγεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή μοναδικών δημιουργιών, στην περίπτωση της Ελίνας στο χειροποίητο κόσμημα και στην περίπτωση του Δημήτρη στο χειροποίητο υπόδημα, ως συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης EL GRECO shoes.

 

Πίσω από κάθε δημιούργημά τους κρύβεται μία ιστορία και σε αυτή την κοινή συνέντευξη θα ανακαλύψουμε την ιστορία του σανδαλιού Limeni που προέκυψε από αυτή τη συνεργασία. Αυτό που κάνει το Limeni μοναδικό είναι το ότι συνδυάζει με αρμονία το δέρμα με το μέταλλο, τις δύο βασικές πρώτες ύλες τις οποίες χρησιμοποιούν στις συλλογές τους οι δύο δημιουργοί.

 

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία ανάμεσα σε μία σχεδιάστρια κοσμημάτων και σε έναν σχεδιαστή παπουτσιών;

Ελίνα: Προσωπικά, τα καλοκαίρια έχω φορέσει πάνω από τρία ζευγάρια σανδάλια που κατασκευάζει ο Δημήτρης, σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Παρατήρησα ότι κάθε φορά που τα φορούσα στο κατάστημά μου αλλά και εκτός δουλειάς, πελάτισσες και φίλες μου έλεγαν ότι τους αρέσουν. Οπότε, σκέφτηκα ότι αφού υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο θα μπορούσε κάτι να γίνει ανάμεσα στα δύο brands.

 

Ποιά είναι η πηγή έμπνευσης του σανδαλιού;

Δημήτρης: Η βάση του σανδαλιού είναι ίδια με το κλασικό μας χειροποίητο σανδάλι Astarte που φορούσε η Ελίνα και έλαβε θετικά σχόλια. Κάναμε όμως κάποιες αλλαγές για να μπορέσουμε να το παντρέψουμε με το μέταλλο της Ελίνας που ενσωματώσαμε στο νέο σχέδιο. Το σανδάλι αποτελείται από το λείο και μαλακό δέρμα nubuck που χρησιμοποιούμε στο εργαστήριο μας. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο δέρμα το οποίο είναι προϊόν δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης (upcycling), κάτι που συνάδει και με την έντονη περιβαλλοντική ηθική που έχει η Ελίνα. Αλλά και τη συγκεκριμένη απόχρωση πράσινου γιατί θέλαμε κάτι που να σχετίζεται με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα της εταιρικής ταυτότητας της KAKURU Jewelry. Στην ουσία δουλέψαμε τη βασική σχεδιαστική φόρμα και τις καμπύλες της KAKURU με τη βασική και πιο αναγνωρίσιμη φόρμα της EL GRECO shoes.

Ελίνα: Να προσθέσω επίσης ότι το σχοινί που χρησιμοποιήθηκε για τα δεσίματα είναι κηροκλωστή το οποίο έχει πλεχτεί στο χέρι ειδικά γι΄ αυτή τη συνεργασία, διότι θέλαμε να διατηρήσουμε τη χειροποίητη αίσθηση σε όλα τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα. Το μέταλλο που επιλέξαμε είναι μπρούτζος και έχει σμιλευτεί στο εργαστήριο μας με τον δικό μας παραδοσιακό τρόπο.

 

Τι αποκομίσατε από αυτή τη συνεργασία;

Ελίνα: Εγώ σίγουρα έμαθα ότι το μέταλλο όταν χρησιμοποιείται στο παπούτσι απαιτεί διαφορετική προσέγγιση γιατί δεν είναι μαλακό όπως το δέρμα που αγκαλιάζει εύκολα το πόδι. Είναι πιο σκληρό υλικό και πρέπει η εφαρμογή του να μην δυσκολεύει την φυσική κίνηση του ποδιού ενώ παράλληλα να προσδίδει κομψότητα.

Δημήτρης: Καταρχάς να πω ότι είμαστε και οι δύο πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Εγώ από τη μεριά μου είδα πώς η προσθήκη ενός κοσμήματος μπορεί να αναβαθμίσει αισθητικά ένα παπούτσι. Ανυπομονώ να το δω φορεμένο!

 

Το σανδάλι Limeni κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό και είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στα elgrecoshoes.com και kakuru.gr καθώς και στα καταστήματα EL GRECO (Πατησίων 364, Άνω Πατήσια, 111 41) και KAKURU (Πετράκη 24, Σύνταγμα 105 63).

Προηγούμενο Επόμενο