KAKURU Jewelry
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 350€

Η δημιουργική διαδικασία πίσω από τη φωτογράφιση της συλλογής Riza

<p>The creative process behind the photoshoot of the Riza collection</p>

Μια συζήτηση με τα πρόσωπα που άφησαν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα στη φωτογράφιση της νέας μας συλλογής Riza. Πίσω από αυτή την καμπάνια και φωτογράφιση κρύβονται πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, αισθητικές, εμπειρίες, προσωπικότητες. Με κάποιο μαγικό όμως τρόπο, όλα αυτά ενορχηστρώθηκαν σε ένα υπέροχο, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια, αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε με πολλή αγάπη να αναδείξουμε δύο από αυτούς, την φωτογράφο Ιωάννα Χατζηανδρέου και τον στυλίστα Φίλιππο Μίσσα. Με δικά τους λόγια μας εξηγούν τη δημιουργική διαδικασία που απαιτείται από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο μοιραζόμαστε μαζί σας μέσα από εικόνες και βίντεο.

 

Η ομάδα

Η Ιωάννα (@shooterio) σπούδαζε τουριστικά στη Θεσσαλονίκη όταν έστειλε μια φωτογραφία της σε ένα διαγωνισμό μιας ιδιωτικής σχολής όπου κέρδισε υποτροφία. Παρακολουθούσε και τις δύο σχολές παράλληλα μέχρι που αποφάσισε να ασχοληθεί τελικά με την φωτογραφία. “Ήξερα ότι είναι δύσκολο επάγγελμα και ότι έπρεπε να πείσω τους γονείς μου αλλά αυτό με εξέφραζε, αυτό ήθελα να κάνω.” Ήρθε στην Αθήνα το 2009, όπου συνεργάστηκε με γνωστά έντυπα και online περιοδικά και εκπροσωπήθηκε από πρακτορείο για αρκετά χρόνια.

Ο Φίλιππος (@philippe_g_missas) από πολύ μικρός (12 ετών!) περίμενε υπομονετικά στις ουρές για να παρακολουθήσει τα fashion shows. “Καθόμουν τελευταία σειρά όρθιος πίσω πίσω προσπαθώντας να δω”.  Στο τελευταίο έτος των σπουδών του στη Γαλλική γλώσσα και φιλολογία παρακολούθησε μαθήματα styling και άρχισε να επικοινωνεί με κόσμο στο χώρο της μόδας για να δουλέψει ως βοηθός στυλίστα. Συνεργάζεται με φωτογράφους και με θεατρικές σκηνές.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω Instagram και ήρθαν σε επαφή μέσω μιας κοινή φίλης. “Την πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε με την Ιωάννα είχα πάρα πολύ άγχος γιατί τη θαύμαζα αλλά ακόμη και σήμερα κάθε φορά που συνεργάζομαι μαζί της έχω τον ίδιο ενθουσιασμό λες και είναι η πρώτη φορά, το ίδιο άγχος!”

Η συνεργασία με την Ελίνα 

Ελίνα: Παρακολουθούσα τη δουλειά της Ιωάννας στο instagram και μου άρεσε πολύ. Όταν έκανα το δαχτυλίδι “Νιώθω”, τη σκέφτηκα αμέσως γιατί στο προφίλ της βγάζει μια προσωπικότητα αυθεντική και ταιριάζει με το σκοπό για τον οποίο είχε φτιαχτεί το συγκεκριμένο κόσμημα. Tης είχα πει ότι θα ήθελα πολύ να συνεργαστούμε αργότερα και σε μια συλλογή. Επιτέλους έφτασε αυτή η στιγμή και προστέθηκε και ο Φίλιππος στην ομάδα μας.

Φίλιππος: Το μεγαλύτερο όραμα το έχει η δημιουργός, η Ελίνα, αυτή είναι το πρώτο βιολί. Και εγώ και η Ιωάννα ως creatives προσπαθούμε να εκφράσουμε μέσω και της δικής μας οπτικής το vision που έχει η Ελίνα. Όλη αυτή η διαδικασία έχει μέσα και διαξιφισμούς και εντάσεις γιατί είμαστε άνθρωποι με έντονες προσωπικότητες.

Ιωάννα: Η Ελίνα είχε μια πολύ συγκεκριμένη ιστορία στο μυαλό της για την καμπάνια αυτή και το πώς εμπνεύστηκε τη νέα της συλλογή Riza. Είχε βρει και το location, το οποίο ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε πιστεύω, το πιο ταιριαστό για την εικόνα αυτή. Είναι ένα σημείο στο Σχοινιά που είναι σαν πίνακας, είναι όλα τα δέντρα τοποθετημένα τόσο αρμονικά. Ειδικά αυτά που είναι μπροστά στην παραλία, εξέχουν οι ρίζες τους από το έδαφος και απλώνονται αρκετά μέτρα πάνω στην άμμο. Με το που το είδα αμέσως φαντάστηκα το πώς θα τοποθετηθούν τα κορίτσια που είχαμε επιλέξει. Το concept είναι ότι τα δύο αυτά κορίτσια έχουν μία σχέση μεταξύ τους, μπορεί να είναι αδερφές, ζευγάρι, φίλες, κ.ά. Οπότε αυτό υποδηλώνει και την Riza, αυτό που μας ενώνει με την οικογένεια μας, με τον άνθρωπό μας, το δέσιμο ουσιαστικά με το παρελθόν μας, τις κοινές μας εμπειρίες, ιστορίες. Κατευθείαν μου ήρθε στο μυαλό κάτι σαν performance γι’ αυτό ψάχναμε τα πρόσωπα της καμπάνιας να είναι κάτι σαν characters, και όχι αποκλειστικά μοντέλα. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο χορός και έχω επαφή με χορεύτριες λόγω και της ενασχόλησης μου και με το θέατρο και μου φάνηκε πιο εύκολο για τις χορεύτριες να αποδώσουν κινησιολογικά ένα τέτοιο performance που έχει να κάνει με το bonding και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους, είναι πιο εξοικειωμένες στο να αγγίζουν. Πρώτα σκεφτήκαμε τη Μυρτώ και μετά τη Δάφνη. Και ταίριαξαν απίστευτα γιατί έχουν και τα ίδια χρώματα, μήκος μαλλιών, ο σωματότυπος τους είναι παρόμοιος με έντονη γράμμωση όπως των περισσότερων χορευτών. Ήταν πραγματικά σαν να έχουν συγγένεια μεταξύ τους. Όσον αφορά το κομμάτι της φωτογράφισης για το e-shop  επιλέξαμε από κοινού ένα υπέροχο μοντέλο, την Alisha.

Φίλιππος: Για τη Riza μας συνδέει και μια προσωπική σχέση γιατί για εμάς είναι οικογένεια. Το γεγονός ότι η Ελίνα μας επέλεξε καλλιεργεί μια σχέση όπου περνάμε πάρα πολύ χρόνο με έναν άνθρωπο και μας εμπιστεύεται το “παιδί” του. Προσπαθώ να ευχαριστήσω τον άνθρωπο ο οποίος με εμπιστεύεται, με αποτέλεσμα όλοι να προσπαθούμε να φτιάξουμε όσο μπορούμε το καλύτερο αποτέλεσμα κρατώντας την προσωπικότητα μας, σεβόμενες το τι πρεσβεύει ο κάθε σχεδιαστής. Οπότε, ρίζα σημαίνει οικογένεια και τι έχει μια οικογένεια; Διαφωνίες, καυγάδες. 

Ελίνα: Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης υπήρχαν και στιγμές οι οποίες είχαν έναν προβληματισμό. Αυτό έχει να κάνει με τη ρίζα, εμπεριέχει προβληματισμούς και χαλαρές στιγμές αλλά στο τέλος βρίσκει τον τρόπο να αναπτύσσεται.

Φίλιππος: Εγώ έχω μία Carl Rogers προσέγγιση στο styling - πάρα πολύ προσωποκεντρική. Η Ελίνα είναι γεμάτη συναίσθημα και με αναγκάζει, με πολύ καλό τρόπο, να το προσεγγίσω διαφορετικά και να το αγγίξω με μεταξωτά οπερετικά γάντια. Είναι κάτι πολύ συγκινητικό, θα μου πεις είναι ρούχα, δεν είναι ρούχα όμως. Είναι μια εικόνα, είναι ένα συναίσθημα το οποίο απεικονίζεται και όλοι προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Styling είναι το feeling που σου δημιουργείται είτε από το σχεδιαστή, είτε από το μοντέλο, κλπ. Όπως κάθε δημιουργική διαδικασία, έτσι κι αυτή έχει πολλές συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων μέχρι να καταλήξουμε στην τελική επιλογή.

Ιωάννα: Ήθελα κι εγώ πολύ συγκεκριμένα ρούχα που θα αναδείξουν τόσο την κινησιολογία όσο και τα κορίτσια, γι’ αυτό βασίζομαι στη δουλειά του στυλίστα. Επίσης, νιώθω την ευθύνη αυτό που θα κάνω να συμφωνεί με αυτό που είχε φανταστεί η Ελίνα.

Ελίνα: Το βασικό και ωραίο κομμάτι για μένα είναι από τη στιγμή που δημιούργησα στο χαρτί το πρώτο σχέδιο της Riza μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η φωτογράφισή του με αυτή την εξαιρετική ομάδα. Όταν κάποιος μπαίνει και βάζει την ψυχή του και το ταλέντο του, έχει σημασία. Αυτή η διαδρομή, αυτή η συνεύρεση των ανθρώπων, των προσωπικοτήτων, των διαφορετικών φωνών μας αλλά και η θέληση να δουλέψουμε όλοι μαζί έχει για μένα μεγαλύτερη σημασία και από το τελικό αποτέλεσμα. Αν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον τρόπο για να πετύχει όλο αυτό και να λειτουργήσει για όλους, είμαι σίγουρη και για το αποτέλεσμα που θα βγει.

Φίλιππος: Βάλαμε όλες την υπογραφή μας, την ενέργεια μας, το χρόνο μας και την αγάπη μας!

 

Ευχαριστούμε το Ξενοδοχείο Villa Brown Ermou (Πετράκη 26, Σύνταγμα, Αθήνα) για την φιλοξενία της φωτογράφισης.

Προηγούμενο Επόμενο